Biharfüredre érkeztünk

Készült: 2013. július 28. vasárnap Írta: Kiss Gábor

SzállásAz év egyik legmelegebb napjára ébredtünk. Ez reggel még nem igazán zavart bennünket, mert végre indultunk Erdélybe. Idén egy új területet szeretnénk felfedezni. Szállásunk Biharfüred közelében, a Vargyas hegység nyugati oldalán van.

Út közben persze már nem örültünk ennyiire a napsütéses, forró nyári időnek. Zoli kocsijában elromlott a légkondi. Hatan utaztunk az autóban és nagy megkönnyebbülés volt, mikor végre kiszállhattunk valahol pihenni egy kicsit.

Biharfüredig eseménytelenül telt az idő, bár sok szép tájat láttunk. Mikor letértünk a műútról a szállás felé, kezdett érdekessé válni a helyzet. A rossz úton többször is leért a kocsi alja. A klíma viszont előnyére változott. Az út melletti patakból felszálló hűvös levegő kellemes felüdülést jelentett az egész napi kánikula után. Szállásunk gyönyörű hegyek között fekszik. A kőfalakon belül hűvös a levegő így igazán alkalmas a nyári pihenésre.

Este miután megkóstoltuk a jobbnál jobb pálinkákat, lementünk a közeli kocsmába, hogy a helyi söröket is megízleljük. Vacsorára tábortűznél kenyeret pirítottunk és tatár bifszteket ettünk. Tele hassal feküdtünk le a hűvös szobákban, hogy kipihenjük az út fáradalmait és másnap újult erővel indulhassunk felfedezni a környék szépségeit.

 
 
 
 
Találatok: 2795