Székelyudvarhely körül

Készült: 2013. augusztus 01. csütörtök Írta: Kiss Gábor

Krisztus kilátó a Gordon-tetőnKopjafaA mai napra Udvarhely környéki túrákat terveztünk. Első állomás a Gordon tetőn álló Krisztus kilátó. Zoliékkal voltunk már itt, de akkor még nem lehetett felmenni a kilátóba. Most a szobor fejébe felmászva gyönyörködtünk a kilátásban.
Tovább haladva Székelyudvarhely felé, megállunk, hogy megkeressünk egy geoládát,ami a város határában felállított székelykapu tövében van elrejtve. A városban szétnéztünk a könyvesboltban, megittunk egy sört, majd Budvár felé vettük az irányt. Udvarhelyi ismerősünk, Botond ránk bízott egy geoládát, hogy rejtsük el itt, mert a régit ellopták. Felérve megtaláltuk a régi dobozt egy fa tövében, de elrejtettük az új ládát és kimentünk a kopjafához ahonnan szép kilátás nyílt a városra és az Udvarhely körüli hegyekre.
Következő állomásunk az Oroszhegyi kilátó volt, ami Udvarhely másik oldalán található. Egy köves úton mentünk fel a fából épült kilátóhoz. Itt is megkerestük az elrejtett ládát és ma már harmadik oldalról is megcsodáltuk az Udvarhelyi medence szépségét.

Találatok: 3621